Снимка: Зоологическа градина София / Sofia Zoo
fallback

Дългогодишният директор на "Зоологическа градина-София" д-р Иван Иванов почина на 69-годишна възраст на 2 декември, съобщиха на страницата си във Facebook от столичния зоопарк.

Д-р Иванов ръководеше софийската зоологическа градина 19 години - от 1995 г. до 2014 г.

По негова инициатива зоологическата градина става кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). Основани бяха дарителската програма на зоопарка и Екологичния научно-образователен център, отчитат заслугите му от зоопарка.

"Той беше директор на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, но отдаде знания и усилия за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развитието на колекцията от животни на зоопарка. Той допринася и за създаването на архива на зоопарка", пишат още колегите му от столичната зоологическа градина.

Той беше член на управителния съвет на "Фондация за защита на животните" и първият частно практикуващ ветеринарен лекар в София.

"Беше човек с всестранни интереси, запален по историята и колекционер, известен нумизмат и филателист. Поклон пред паметта му!", се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ветеринарен лекар

преди 3 години

Почивай в мир,докторе !

6

Беше ми колега.

преди 3 години

БОГ ДА ГО ПРОСТИ!Беше страшно добро момче , и в работата си, и като човек!Първият частник , между нас лекарите!Поклон!

5

Анонимен

преди 3 години

Бог да го прости !Изключително добър човек, голям експерт и в нумизматиката, основно Средновековна България.Радетел за Българщината.

fallback