Снимка: БГНЕС
fallback

Според европейската система за въздуха и тази сутрин в София е отчетено замърсяване на въздуха, най-голямо в районите "Младост", "Хиподрума" и "Надежда", предава БНР.

Във връзка с повишаване нивата на фини прахови частици Столична община съобщава, че предприема извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици.

Ще се инспектират и строителни обекти.

Столицата ни е в лилавия сектор по замърсяване на въздуха, което означава, че е в сектора с най-висока опасност за здравето. Индексът за качеството на въздуха показва превишение на фините прахови частици няколко пъти над нормата – 188.4 µg/m³, предаде БГНЕС.

Тези данни нареждат днес София на първо място по замърсяване на въздуха. На второ място отново е балканска държава, това е Сараево в Босна и Херцеговина, на трето място е Лахор в Пакистан.

Милано в Италия е на шесто място, а на 11 място е Прищина в Косово. С най-чист въздух тази сутрин са Скопие в Северна Македония, Киото в Япония и Сидни в Австралия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 3 години

Проблемът е в селяните селяни строят къщи за други селяни вдигат прахоляк селяни си карат постоянно колите вдигат прахоляк *** селяни дошли при софийските братя разширяват гетото и палят повече печки вдигат прахоляк селяни паркират по градинките изнасят кал издигат прахоляк Та както казах най-големият проблем на София съселяните71690

75

Анонимен

преди 3 години

Браво, браво за един ден две първи места. Не че на някой му пука.

74

Анонимен

преди 3 години

Селяни Много сте Не може да се изтрие цяла България и после да е чисто Махайте се обратно и града ще се изчисти Писна ми от вас

fallback