Снимка: БГНЕС
fallback

Днес преди обяд ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Става въпрос за отсечката след пътния възел със Северната скоростна тангента до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич", съобщават от АПИ.

Продължават ремонтните дейности в още две отсечки от Северната дъга на околовръстния път, които се предвижда да завършат до края на 2020 г. До 10 декември се очаква да приключи ремонтът в отсечката, която започва след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге и завършва преди кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" в Нови Искър, с дължина 2,5 км. До края декември ще приключи обновяването на още 2,1 км - между пътния възел със Северната скоростна тангента и пътния възел за Челопечене.

Ремонтните дейности на пътното платно включват усилване на конструкцията с мрежи, където е необходимо, подмяна на асфалтовата настилка, както и възстановяване на банкетите и уширенията, подобряване на отводняването и почистване на крайпътната растителност. Обновяват се и 5 съоръжения в отсечките, които не са ремонтирани от построяването им през 70-те години на миналия век. Изпълняват се дейности по усилване на пътните плочи на съоръженията, подмяна на опорните конструкции, нови тротоарни конзоли. Предвидени са и ремонтни дейности по долното строене на съоръженията, които ще се извършват без спиране на движението.

През 2021 г. ще продължи ремонтът на още над 14,5 км от Северната дъга в участъка след пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел с бул. "Ботевградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Шофера

преди 3 години

*** като минеш после по ремонтирания път се сещаш за Корнелия, а? Палавник.

18

Анонимен

преди 3 години

Голямо крадене пада покрай тези псевдоремонти.

17

Анонимен

преди 3 години

До Има разликаОткога чакам снимка как Боко строи! Разрешават се всякакви - с кирка, лопата, яхнал булдозер, багер, валяк, асфалтополагаща машина! Боко се хвали, строят други! С моите пари, без да ме пита какво, къде, как са 2-ро и 3-то класните пътища! Строи магистрали, а какво стана с тунела под Шипка, с тунела под Петрохан? Аз нямам кола, не ходя на море, препъвам се по софийските тротоари!Само не закачай Радев, той никога няма да падне до боковото ниво!

fallback