Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

Заради прогноза за 26 и 27 ноември за висок атмосферен потенциал за замърсяване с фини прахови частици и вероятност за настъпващи неблагоприятни метеорологични условия, водещи до задържане и натрупване на атмосферните замърсители в ниските слоеве на атмосферата, Столичната община въвежда с цел превенция мярката безплатно паркиране на МПС в буферните паркинги към станциите на метрото за тези два дни.

Продължават и проверките на Столичния инспекторат на строителните обекти, съобщи Bulgaria ON AIR. През утрешния ден ще бъдат извършени и  съвместни проверки с отдел "Пътна полиция“- СДВР и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ по транспортни артерии и проверки за горене на отпадъци на открито.

От Столичната община апелират гражданите да подават сигнали при установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Печките замърсяват, а мутрите пак за колите говорят. Градският транспорт, вкл. метрото трябва да се спре заради епидемията и всеки, който има кола да си я ползва.

9

Анонимен

преди 3 години

В Грац (Австрия) като си вземеш тикет от паркинга за цял ден, можеш с този тикет да ползваш градския транспорт, автобус, трамвай и др. безплатно за целия ден!Ами като Люксембург ама австрийски!

8

глас от тъдява

преди 3 години

Преди време ходих на разходка до Германия и минах през люксембург- ами препоръчвам ви да НЕ ходите , защото може да развиете тежка депресия... около целия град има БЕЗПЛАТНИ буферни паркинзи на 4-5 етажа и от там БЕЗПЛАТЕН транспорт в целия град

fallback