Снимка: БГНЕС
fallback

София тази сутрин е в оранжевия сектор по замърсяване на въздуха. Индексът за качеството на въздуха показва фини прахови частици 53,1 µg/m³, предаде БГНЕС.

Така София се нарежда на 15-о място в света по мръсен въздух днес. На първо място по замърсяване днес е Делхи в Индия, следват градове в Пакистан, Афганистан и още няколко града в Индия, които са на първите челни места по мръсен въздух. Краков в Полша държи шестото място, а Милано в Италия- деветото.

В първите 15 преди София по замърсяване са и Сараево в Босна и Херцеговина, Вроцлав в Полша, както и столицата на Монголия Уланбатор.

С най-чист въздух днес са Скопие в Северна Македония Сидни, Австралия и Ташкент в Узбекистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

Кога ще ги стигнем пакистанците...;)Когато нашите пакистанци станат 50% от населението.

14

До 15

преди 3 години

Нищо вярно не си написал и заради такива като теб дишаме мръсен въздух. При наднормено замърсяване в София делът на колите е под 1% или под половин процент.Да, има и други, които използват печки за отопление и там също замърсяването е по-голямо, но основното замърсяване идва оттези, които горят каквото им падне. Една изгорена автомобилна гума замърсява колкото колко кубика дърва? В Младост - горят гуми всеки ден след работно време в паркинга за тирове с вход от Околовръстното. В Павлово има го

13

Анонимен

преди 3 години

До ФактФактически, нищо вярно няма в това което твърдиш. В Павлово, Бояна, Младост, Хиподрума има ли брадчеди? На Орлов мост също? Кой блокира спирането в центъра на София и по-високите данъци за 15-20 годишните димящи таралясници? Кой имаше за коалиционни партньори разни етнически организации?

fallback