Снимка: БГНЕС
fallback
Столичната община призовава софиянци днес да не използват личните си коли, а да се възползват от градския транспорт. Причината е прогнозата за завишено замърсяване на въздуха в началото на седмицата. 
 
От кметството апелират хората, които използват твърдо гориво за битово отопление, при възможност да преминат към алтернативно отопление.
 
През деня ще се извършват и проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици в града. От инспектората ще проверяват и строителни обекти генериращи емисии. От кметството предприемат оросяване и допълнително машинно метене, както и миене на улиците, когато атмосферните условия позволяват. 
 
За утрешния ден не са предвидени мерки срещу замърсяването на въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Факт

преди 3 години

Има държави, които забраниха вноса на стари коли и резултатът е още по-голямо остаряване на автопарка по съвсем логични причини. Прахолякът не е от колите, нито от новите, нито от старите.

37

баба мара

преди 3 години

с празни приказки не става забранете незабавно вноса на стари коли защотоне мога да дишам прахолякът е навсякъде

36

???

преди 3 години

Като погледнеш София от по-високо в студено време, съвсем ясно се виждат облаците черен дим идващи от маалите. Какво общо имат колите със замърсяването на въздуха в София? Делът на,колите при наднормено замърсяване е под половин процент. С колите или без тях, замърсяването си е едно и също.

fallback