fallback

Най-много новозаразени и най-голям брой настанени в болници с COVID-19 има в столицата. Но въпреки това кметът Йорданка Фандъкова обяви, че мерките остават такива, каквито са. Eкип на телевизия Bulgaria ON AIR направи проверка на едно от най-оживените места в София.

Мястото е пешеходната част на булевард Витоша в столицата. Първата обиколка правим с Ивайла.

"Дали се спазват мерките? Мисля, че е пределно ясно, че не. Разстоянията силно казано са 2 метра. На места съм забеляза, че се спазват мерките, но на други...", казва тя.

Oще по темата
В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители. Семейство от Гърция смята, че българите се интересуват повече от икономическите последици, отколкото от здравните.

"Локдаун! Не се излиза след 21 часа, само доставките работят. Мерките тук могат да бъдат по-сериозни. Хората в България не са притеснени. Тук се интерусвате повече от икономиката, отколокото за здравето", твърди Лазарос.
 
"Вие трябва да поставите приоритетите си първо. Здравето е на първо място", посочи Ставрула.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче смята, че все повече мерките, с които се цели спиране разпространението на коронавируса в столицата, се спазват.

Въпреки това от общината са против нощните клубове да отворят врати за коледно-новогодишните празници.

Вижте пвоече в репортажа на Иван Кънчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

deckoff

преди 3 години

Въщност, новозаразените в София на седмична база ПАДАТ. За 02.11 - 08.11 са 599/ 100К, 7959 за целия перид. за 09.11 - 15.11 са 532/100К или 7068 за целия период Към полунощ са 333/100К и ще се около 6000 ако се запази тенденцията. Това са официалните данни на правителството. Данните са лесно проверими. Така че, не знам на базата на какво твърдите че се увеличават....

45

Няма смисъл

преди 3 години

от по-строги мерки,ако се спазват стриктно дори и тези ще има добър резултат! Но тук нещата опират до политика и на въпреки! Естонския бабаит,импексовата,учиндолския месия и знайни и незнайни мангърови *** направиха всичко възможно да се анатемосат всички превенции ,които се взеха.Всичко беше оплюто и изкривено,то не бяха чипове в главите,следене по телефона,5Г мрежата и т.н ,т.н простотии!Асега ,ако имат капка достойнство нека да си поемат отговорността за разделеното общество!!!

44

Гамен

преди 3 години

До Един тамНе ме е страх. Въпроса не е дали те е страх или не, ганьооооооо. Въпроса е да се спазват мерките и да се носи маска както трябва а не както ти си решиш, с оправданието че не можеш да дишаш. Щото утре ти пак няма да можеш да дишаш и тогава ще ревнеш че нямало правилни мерки. Има, но неправилно ги изпълняваш. Типичен гань, много смел. Обаче като ти опре ножа до кокала и тогава ти си наасрания, не аз.

fallback