Снимка: Facebook
fallback

Съкращаването на курсовете на автобусите до Витоша води до препълнени превозни средства през почивните дни. Това става ясно от публикации на потърпевши граждани във Facebook.

Един от тях определя пътуването си до планината с една дума - Ад.

"Ад - само така може да се определи "пътуването" в 63 към и от Златните мостове, включително и в последния курс - 16:30 часа от спирка Златните мостове към София, втори пореден уикенд - 15 ноември 2020 г.- неделя и три поредни години - 2018,2019,2020", споделя в мрежата Любомир Трифонов.

По думите му въпреки новите автобуси, специално закупени за линия 63, причината да се "пръскат по шевовете" е въвеждането на зимното разписание, при което в 16:30 часа е последният автобус в посока София. Това продължавало вече три години.

"Съкращаването на курсовете от спирка Златните мостове към София до 16:30 часа, съкращава и броя на автобусите на максимум 4 броя. Няма как с четири автобуса по линия 63 до/от Златните мостове и съкратено зимно разписание да се извозят хиляди хора, отправили се към високите части на планината Витоша!", написа още Трифонов в поста си в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Стар Софиянец

преди 3 години

И автобус 306 ли са бастисали. Преди 1989 година редовно го ползвах - беше през две минути и пак се пълнеше. За нула време стигах от Младост до Ректората с него. Сега с метрото е поне два пъти по-бавно, а с тролей още по-бавно.

31

vlady

преди 3 години

До До vladyНямаше кой да чака редкия 306 по Цариградско, преди спирането му беше на интервал около 30 минути срещу 8-10 за ТБ5 , 10-12 за ТБ4 и 13-14 минути за ТБ11 в пик, първите два бяха сравнително редовни и извън пик.

30

NoMercy

преди 3 години

За Алеко говорех в случая ... е не съм такъв планинар толкова да ходя зимата до долу. Да не казвам , че бяхме с малки деца!

fallback