Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 реши да бъде ограничено работното време на заведенията за хранене и питейните заведения до 23,30 часа за срока на действие на заповедта на министъра на здравеопазването (12 ноември). Забраната за ограничаване на работното време влиза в сила от днес. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Предложението за ограничаване на работното време на заведенията е дошло от браншовите организации.

Остава изискването за строг контрол за спазването на мерките, подчерта кметът Фандъкова.

Продължава контролът за носене на маски и извършване на дезинфекция. Полицията и Столичната РЗИ извършват и проверки за спазването на карантина.

Екипите на полицията и Център за градска мобилност извършват проверки в градския транспорт. За спазване на изискванията следят и аварийните екипи на Столична община.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

На Орлов мост закона важи ли?

13

ДА

преди 3 години

Това е някаква шега,нали!?"Ограничение" до 23.30 часа!?Че кой ходи по ресторанти след този час,те просто не работят!Я,по-сериозно с тия мерки,пак половинчати раоти,по бойковски!Или ги затворете,като в другите страни или изобщо не ги затваряйте,*** то искат и агнето цяло и вълка сит!

12

ГосТ

преди 3 години

#1, Молекулярния биолог баце това е открил. Нали всеки може да бъде учен или писател,музикант и художник в днешно време :))))

fallback