Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община е планирала започването на строежа на 31 нови сгради за детски градини и ясли за 2021 г.  С тях ще бъдат разкрити 127 нови групи, съобщи столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че целта е да се осигурят места за децата между 3 и 6 години.

Още по темата

Фандъкова представи програмата за строителство на детски градини и ясли, която предстои да бъде обсъдена от Столичният общински съвет.

Съгласно програмата в периода 2020-2023 г. Ще бъдат изградени 67 нови сгради и ще бъдат разкрити 282 нови групи. Към момента финансовият разчет показва, че за строежа на нови сгради и отчуждаване на  имоти са предвидени 65 млн. лева.

В момента се строят 12 нови сгради на детски градини и се очаква предсрочно още през ноември да започне
строителството на още 3.

„Това са нови детски градини в „Горна баня“, „Възраждане“ и „Кремиковци“ в село Сеславци“, допълни кметът на столицата.

Фандъкова заяви, че районните кметове са уведомени още преди месеци, че ще получат финансиране за изграждането на нови детски градини и ясли, когато имат избран изпълнител.

„Имаме отпуснати средства – и държавни, и общински. Планирани са  67 нови сгради, които ние реално можем да завършим до 2023 г., ако работим по план”, посочи градоначалникът.

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 месец

Народа избяга в чужбина, а тр се сетиха градини да строят. Накрая ще се окаже че наливат пари за партерите на Артексите и други известни фирми.

30

Анонимен

преди 1 месец

Вместо да дотират стотиците частни, с много по-добра педагогика и отношение, и да решат въпросът веднага, те ,видиш ли, щели да започнат да строят и я камилата след 5 години може и да има някоя в Кремиковци, Сеславци....

29

Анонимен

преди 1 месец

Ще ги строят догодина когато няма да са на власт
Тате обеща да ми купи колело ама друг пьт