Строеж на жилищен блок вместо детска площадка в столичния квартал "Обеля" изкара жителите на протест. 
 
Искат да строят и да съсипят една детска площадка. Оказа се, че има издадено разрешително. Тук ще има поне 4-етажен блок, а може да стигне и до 6 етажа. Децата ще трябва да играят във вечна сянка, ще се скрие потокът слънчева светлина. Това казаха пред Bulgaria ON AIR простестиращите родители в квартала.
 
По думите им собствениците са съгласни да преговарят за това каре земя, за което има намерение за строеж. Събралите се питат къде е кметът и защо не се преговаря със собствениците. ИНтересуват се и защо досега няма организирана среща с хората.
 
"Смятаме, че може да се защити както частният, така и общественият интерес", казаха недоволните граждани.
 
Те смятат, че още през 2017 година въпросното каре земя е било купено, но хората не са били уведомени.
 
"В "Обеля" имаме блок, който в мазетата се пълни с вода. Кметът не изпълнява точката за опазване на зелените площи и изграждането на детски площадки. Разбрахме случайно, дойдоха и започнаха да слагат колчета, да заграждат", посочиха още хората.
 
Твърдят, че на мястото е пълно с майки и деца, които искат да ползват площадката.
 
"Лично аз ще легна пред трактори и камиони. Нашите деца трябва да има къде да играят. Не може всеки да си прави кой каквото иска. Всеки понеделник сме пуснали заявления за протести. Ще обикаляме блока и сме готови на блокади", каза един от протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase