fallback

Общ преглед
По инициатива на проект “Зелена София” на Столична община извършва дистанционно измерване на емисиите от автомобилите в София.

Избраната локация днес е бул. “Цариградско шосе” при изхода от алея “Яворов”.

Измерването се извършва в реално време и без необходимост от спиране на превозните средства.

В следващите десет дни с подходящи метеорологични условия мобилната лаборатория на испанската компания RSLab ще измерва количествата фини прахови частици, въглеводороди, въглероден окис и азотен оксид.

Процесът на измерване на емисиите от разстояние не включва никаква намеса в трафика. Той отнема секунди и започва в момента, когато превозното средство пресече инфрачервените и ултравиолетовите лъчи.

След приключване на изследването резултатите ще бъдат публикувани на сайта на “Асоциация за развитие на София”, както и на фейсбук страницата на "Зелена София", дпълва БНР.

Подобно измерване на вредните емисии се провежда за втори път в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Всеки кара трошки, това пеш и такива глупости е недостойно за бай *** :))) То човек не може да пресече едно кръстовище, явно трябва и с колата да ходим по голяма нужда :)))))

28

мхм

преди 3 години

от години се знае, че столична община манипулират резултатите. всички знаем, че въздуха е ОТРОВЕН. Вижте Европейските и световните измервателни станции, ние заемем по-високи нива от многомилионни градове в Азия!

27

До 27

преди 3 години

Факт, обаче велоалеите, уж много мръсния въздух, че дори ограничението на скоростта, носят много пари на едни човечета, за които истината няма значение.

fallback