Снимка: БГНЕС
fallback

След застудяването на времето и на фона на растящия брой заразени с коронавирус, се засилва контролът в градския транспорт в София. Екипите на Общинска полиция ще проверяват за носенето на маски. Спазват ли се наложените мерки и колко са глобените от началото на пандемията у нас?

"В началото се наблюдаваше тенденция на по-голям брой хора, които нарушават забраните. До момента са създадени около 140 предупредителни протокола, над 70 акта за административно нарушение и над 30 предупреждения по Закона на МВР", каза за "България сутрин" Станислав Станков от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Той обясни, че само полицейските и здравните власти имат правомощия да налагат санкции за неизпълнението на наредбите.

"Наказателното постановление при създаден акт е 300 лева. В Закона за административните нарушения е описана процедурата, всеки един с акт е длъжен да я спазва. Има нарушители, които измислят всякакви начини, за да излязат от ситуация",

добави Станков в ефира на Bulgaria ON AIR

.

По думите му има хора, които подкрепят действията на Общината за спазването на мерки, а има и такива, които не са съгласни с тях.

"ЦГМ и Столичната община постоянно дезинфекцират превозните средства с цел предпазване на пътници, водачи и контролни органи. Почти нулев е процентът на заболеваемост при водачите на превозните средства и контролните органи. В самото начало на Ковид-19 двама или трима водачи бяха заразени, оттогава няма друг заразен водач", обясни Станков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

до 82 от славянин

преди 3 години

Носенето на парцали на лицето противоречина този закон:''ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО''Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.(2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България.

82

православен патриот

преди 3 години

Глобяват само бабички и ученици!!!! Много се взеха насериозно тия фашисти!!!? Повечето хора са зомбирани и блеят като овце !!!! Точно това използва мафията !!! Ще им подам да си я заврат личната карта някъде хахахахх Аз съм свободен човек и искам да дишам свободно ,мутрофашисти !!!! Стана ли ясно !??!???

81

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 85Конституцията е важна ако има хора които са запознати с нея.Ако хората не са я чели и нямат пари за адвокат то хората са подложени на тормоз.

fallback