Снимка: БГНЕС
fallback

След ескалацията на напрежението на протеста на 2 септември бяха освободени ключовите кръстовища в столицата, които демонстрантите бяха блокирали. Вече движението на площад "Независимост" и на "Орлов мост" се осъществява напълно спокойно. Още личат щетите след ожесточения протест в сряда.

Oще по темата

"Вчера сутрин направихме подробен оглед в цялата зона. Констатирани са много и различни щети, но сред най-значимите такива са именно около 6 кв. м от жълтите павета", това заяви пред Нова тв зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Според него те най-вероятно са извадени и хвърляни по полицията. "Те са много опасни и се надяваме да не ставаме свидетели на такива действия. Още повече, че тези павета са изключителна културна ценност", добави Чобанов.

"Правим всичко възможно да съхраним оригиналните количества. Това е настилка, която е старинна и изложена на стрес, който създателите й не са предвиждали. Трафикът я поврежда непрекъснато", каза още Чобанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 3 години

До Хапчетата 55Дядо ми бог да го прости от сутрин до вечер псуваше комунистите. С братята си са работели и са купували нива след нива. Живеели са добре. След 44-та им прибират всичко. Всичко е било последен модел техника като сега. След ТКЗС-арската техника родителите ми си осигуряваха храната за животните. Сега като внесоха новата техника нищо не остава по блоковете. Та за какво земеделие говорим? Пестицидите нищо живо не оставяха. По пром.производство едва миналата година стигнахме 1939-та!

51

Анонимен

преди 3 години

Е, тези ли "ремсисти" ще ми определят живота? Татяна Дончева и тези ли ще ги изкара агитки, контолирани от ГЕРБ. Това ли са "българските деца". Марианчо Колев, наследник на мастита тъмночервена ловешка фамилия, завел синчето да го учи на партизанщина. Това с продължителния задух по-скоро е причинено от системна злоупотрева с алкохол. А не от газа. Ако бе протестирал мирно, а не да троши и клати полицейски коли, и да бие с дръжки на знамена и замеря с бутилки полицаи нямаше да бъде обгазен.

50

Анонимен

преди 3 години

От пръв бегъл прочит си помислих че искат да съхранят жълтите жилетки ... .

fallback