Снимка: БГНЕС

Бебе се роди в екипа на Столичната община в деня на пускането на третия лъч на метрото.

Наистина исторически ден за София, в който да се поздравим за раждането на един мечтан и важен проект, който променя града ни и прави живота на хиляди хора по-добър.

Още по темата
На днешния ден избра да се роди и Кристиян, новото попълнение в нашия екип. Честито на щастливата майка Криси Лазарова, директор на дирекция "Сигурност" на общината, написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа.

Тя пожелава здраве и по-малко безсънни нощи на майката. Всяко раждане е трудно, но с него идва новото начало, което променя живота ни и го продължава, написа още Фандъкова.

По думите й днес е важен ден за София, защото се реализира план, заложен преди 48 години – изграждане на софийското метро с три линии. До днес имахме две линии, които се пресичат, а днес градът ни вече има истинска метромрежа, която ще продължим да разширяваме.

От днес метромрежата на София е 48,2 км., а само преди десетина години беше 9,6 км. Започнахме от 70 хил. пътника на ден, а от днес вече 400 хил. души ще могат да пътуват с метрото всеки ден.

Участъкът, който е пуснат от днес, е 8 км с 8 станции от „Хаджи Димитър“ в „Подуяне“ през Орлов мост и НДК до „Красно село“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase