Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Георги Георгиев, който е обвинен, че е чупил колата на д-р Елена Мицева, излиза на свобода срещу гаранция от 500 лв. Това реши състав на Софийския районен съд, предаде "24 часа".

Георгиев обясни пред съда, че е бил на протеста, но стоял встрани от кръстовището. Демонстрантите блокирали движението пред румънското посолство и всички околни улици.
Oще по темата
Хората молели колите да обърнат и всички, без Елена Мицева, го направили.

25-годишният мъж посочи, че бил далеч, когато видял “ужасяваща гледка” как тойотата на лекарката тръгнала с около 15 км/ч към тълпата. Чул и писъци. Тогава се затичал натам.

“Не знаех, че в колата има деца”, каза мъжът, който има криминална регистрация за шофиране надрусан. Призна, че е “тупал” по колата, но не, че е строшил предния панорамен прозорец. Обясни, че лекарката и демонстрантите се псували един-друг, а конфликтът продължил до идването на полицията.

Съдът посочи в мотивите си, че Георгиев е удрял колата, но и Мицева е провокирала протестиращите, като решила да мине въпреки блокадата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 3 години

До закона на наркоманите ли?Не, *** смотано. Наказателният кодекс не ти разрешава, да нараняваш други хора, освен при случаите на неизбежна самоотбрана!!!

142

Анонимен

преди 3 години

Е вие, какво искахте? Да го застреля съдийката, ли? Тече дело. Преценено е че няма да избяга, че няма да извърши ново престъпление и това е. След делото, тогава може да се оплаквате. Най-много ще има глоба 1000 лева, 3-4000 лева за щетите по автомобила, 400 лева съдебни разходи и може да го изврънкат едни 1000-2000 лева, за "нематериални". И ще има години, да ги изплаща. Едва ли, ще рискува да хукне или да заплашва, че да лежи с години после.

141

!!!

преди 3 години

На младежа трябва да му благодарят, че е предотвратил по-голяма трагедия. Включително и шофьорката, трябва да му е благодарна. Ако беше сгазила някой, тя щеше да лежи в затвора и да остави децата си сами.

fallback