Снимка: БГНЕС
fallback

Всички звена на "Български документи за самоличност” по районните управления в София ще работят с удължено работно време от днес.

Причината е опашките от граждани, подменящи личните си документи, стана ясно на брифинг на Дирекция "Български документи за самоличност“.

Гражданите, които искат да подновят личните си документи, могат да го направят от 8:30 до 18:30 часа. По график ще работят и няколко РУ в събота до 14:30 ч.

Тази събота ще работят Второ и Седмо РУ. Следващата седмица - Трето и Пето РУ, след това Шесто и Осмо РУ. На 29 август – Първо и Девето РУ.

Документите могат да бъдат сменени във всяко едно Районно управление.

Личните карти и книжките ще важат 6 месеца след изтичане на тяхната валидност. Това се отнася само за документи, чиято валидност изтича до 31 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Асан Карагъзъ

преди 3 години

Комшиите идват да си сменят картите. Заминаха на екскурзия над 300 хил., за 30 години са се разплодили и правете сметка сега колко карти ще трябват, щотоооо,,,нали избори идват догодина.

14

Анонимен

преди 3 години

Тези лични карти дето ги направиха от 2010г. С черно-бялата снимка изобщо не ми харесва щото на тази черно-бяли сники не може да се различава кой е ром , турчин , българин

13

Я

преди 3 години

Еми още ноември 2019 имаше по сайтовете предупреждение, че между юли и ноември 2020 на близо 1 700 000 души изтичат личните карти и международни паспорти. И е желателно ако могат по рано да бъдат подменени. Така, аз от ноември имам нова лична карта, важаща до 2029 г. А, че гишетата в паспортните служби и пътна полиция са от 1987 година. То е ясно. Само, че МВР имат вече най големия бюджет в държавата. И тук започваме да питаме как се разпределят парите на данъкоплатците.

fallback