Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Видео на стадо безстопанствени коне, които посред бял ден се разхождат по бул. "Андрей Ляпчев", предизвика сериозна дискусия в столичния кв. "Дървеница". Някои от хората смятат, че животните са опасни. Други се шегуват, че гледката е полезна за децата по обучение по биология.

Хората с месеци наблюдават разходките на стадото, което се смесва с трафика по столичния булевард. Любопитен факт обаче е, че бяла кобила насочва конете да пресичат булеварда през пешеходна пътека.

"90% от катастрофите с подобни тежки и големи животни завършват трагично", обясни пред Нова тв автоекспертът Румен Дунев.

Според него има проблем и при поява на мотори, които са шумни и може да уплашат животните, а действията им да станат непридвидими.

"Ако автомобил се удари във високо животно - крава, кон, колата чупи неговите крака и масата на животното се изсипва върху шофьора и го затиска", каза още Румен Дунев.

"Не е нормално свободни животни да се движат по улиците, извън местата за паша и местата, където се отглеждат. Законът казва, че кметовете на общините са длъжни да не допускат движението на животни по улиците", коментира и д-р Людмил Цветков от областна дирекция БАБХ.

Въпросните животни са идентифицирани. Собственикът на конете вече е получил акт от 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ПроСоТо

преди 3 години

конят е много умно животно!ТОЙ е най-добрия приятел на човека,а не кучето,което е готово да те нахапе и разкъса за нищо!Забелязахте ли "любопитния факт"?..-"Бяла кобила кара конете да пресичат на пешеходната пътека"..Конете са много по-интелигентни отколкото си мислим за тях!Отделно дето са готови да работят "като коне" ЗА НАС,а кучето само се умилква,размахва опашка и чака да му подхвърлиш некой кокал..Човека трябва да се отнася УВАЖИТЕЛНО към тия красиви и горди животни,защото без тях светъ

17

Анонимен

преди 3 години

Да бе, безстопанствени, как пък не! Собственост са на избирателите Му, та зачова Гафиня Фандък се прави, че ги няма!Избори идат, ей... Маалата за кого ша пуща ратията...

16

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТези с конете отдавна си вихрят коня. Можеш да включиш това в множеството от причини да има протести и затворени кръстовища в София.

fallback