Снимка: БГНЕС
"Вече започна изграждането на нова детска градина в столичния квартал "Манастирски ливади". Сградата на улица "Васил Стефанов" е предвидена за 8 групи и ще бъде завършена през следващата година", съобщиха от Столичния общински съвет (СОС).
 
В позиция на групата на ГЕРБ-СДС в СОС се изтъква, че няма да бъде допусната промяна на предназначението на терени, които са определени за образователна инфраструктураа, а нуждата от адекватна среда в развиващите се квартали на града е видима за всички. "Освен градоустройствените процедури, с които защитаваме интересите на живеещите , Столична община отделя значителен ресурс за придобиване на терени и инвестиции в новите квартали на София. Осигуряването на детски градини за децата на София беше поставено във фокуса на работа на Столична община именно от от нас - съветниците от ГЕРБ и кмета Фандъкова. Последователните действия за строеж на нови сгради, разширяване на съществуващи и използване на всички възможни общински терени за тази цел дават резултат. 46 000 деца посещават детските градини и ясли в София", се казва още в позицията.
Още по темата
 
Управляващите в СОС посочват още, че плановете за изграждане на детски градини в кв. "Манастирски ливади" включват и придобиване на терен, собственост на Драгалевския манастир, както и на още един терен, подходящ за тази цел. "Вече сме придобили и голяма част от терените, на които изграждаме улици, за да осигурим необходимата достъпност и обслужване с градски транспорт. Можем да успокоим живеещите там, че чак, когато завършим тези процедури ще допуснем разглеждането на възможностите за строеж на частни училища и частни детски градини в квартала", пишат от ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase