Снимка: HelpBook

Общ преглед
Преди година стартира програмата "Зелена София", чиято цел е облагородяването на зелените площи в междублоковото пространство и обединяването на усилията на общината и гражданите за обновяване и поддържане на обществените зелени площи.

За съжаление, получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за нанесени щети след косене на градинка по програмата в район „Подуяне“: "След косене всеки път има щети. Дебнем ги, пазим ги, но вчера - 7 юли, не бяхме на адреса и отново имаме унищожени храсти, цвете и дърво. След като се налага да си пазим насажденията от вандали, се налага да ги пазим и от фирмата, която е наета да коси тревата. При положение, че поне седмица преди косенето бяхме изчистили около всички храсти, дървета, туи и цветя, за да не ги затрудняваме при косенето и пак не могат за ги опазят (тази година това им е 3-то косене тук и 2- пъти бях навън да пазя).

В съседство на нашата градинка има засадени картофи, тази част е внимателно окосена. Зад засадените картофи, между дърветата, пространството се използва за складиране на изхвърлени вещи, столове и т.н. от кофите за боклук. Разрешено ли е отглеждане на селскостопански култури и превръщаното на междублоковите пространства в бунище? Искаме да ни бъдат възстановени унищожените храсти, закупени по програмата. Изпращам снимки, на които добре се вижда, че не се стараят с косенето. Около пейките и под балконите има доста неокосена трева.“

След обилните порои в столицата, жител на район „Красно село“ ни се оплака, че след последния силен дъжд са наводнени прилежащите търговски обекти, гараж на жилищния блок и нова метростанция „България“. Авторът на сигнала счита, че е крайно необходимо да се представи адекватно решение за подходящи отводняване, тъй като не за първи път се наводняват търговските обекти и гаража на жилищната кооперация.

Получихме сигнал, касаещ парк „Арена“ в Благоевград, в който се намират изпочупени детски площадки, които са опасни за децата. Според нашия потребител има риск от падане, одрасквсне и разкъсване на кожата, в следствие на счупени, откъртени, амортизирани и ръждясали детайли.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

8

м дааа

преди 1 месец

Време е да се спре с тези отживелици , времето да караш някого да ти работи на сила , отмина . В тези фирми трябва да се назначават хора със желание и да им се плаща нормална заплата, а не да отбиват номера за да не изгубят социалните.

7

Анонимен

преди 1 месец

Какво очакеате от хора, които не могатбда четат и пишат - вижте как кастрят дърветата, това е достатъчно.

6

Анонимен

преди 1 месец

Цяла София се тресе от възгласи ОСТАВКА, Министерския съвет е блокиран, а Днес.Пеевски се занимава с храстите???
От години разправям че времената на Ряаботническо дело никога не са отминавали, тоя сайт го доказва в пълния си блясък