Снимка: БГНЕС
fallback
Десислава Иванчева, бивш кмет на столичния район "Младост", продължава да е под домашен арест. Съдът на втора инстанция постанови за нея 8 г. затвор, вместо първоначалните 20 г.
 
Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. 
 
Десислава Иванчева определи присъдата си като абсурдна и заяви, че ще я обжалва на трета инстанция. 
 
"Поръчката е изпълнена, целта е да бъдем наказани, но ние продължаваме да се борим, не сме поискали подкуп. При нас не е имало авторство, адвокатът ми ще подаде молба в касационния съд и ще обжалваме. Надявам се да бъдем оневинени", каза Иванчева в ефира на bTV. 
 
Тя казва, че мотивите й да обжалва присъдата са, че твърденията на прокуратурата са неоснователни. "В залата обстреляхме абсолютно всички техни обвинения. Например, доказахме, че СРС-тата са незаконни и негодни. Тефтерчето се оказа, че 40 дни е било в следствения арест без надзор, получава се нова страница", допълни тя. 
Oще по темата
 
Иванчева обясни, че тя и Петрова са били подслушвани много преди да се получи сигналът от Ваклин. Тя определя това като политическо подслушване. Тя е на мнение, че прокуратурата дори не разполага със снимка, за да докаже искане на подкуп. 
 
"Човекът, който е подслушвал телефоните е написал в доклада за 29 март, че ние не сме искали нищо тогава. Така че на 16 март няма как да се е случило нещо. На 11 април, втората среща с г-н Дюлгеров, с измислени голи думи прокуратурата твърди, че около полунощ сме се видели и там сме извършили корупционното искане. Ние имаме донос до Икономическа полиция за същия ден, че сме били на обект, който сме проверявали в 1:39 ч., има снимки", коментира Иванчева. 
 
Бившата кметица на "Младост" допълни, че има сигнал за въпросната проверка, че тя е откраднала пакет с цимент и винтоверт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Нормален човек

преди 3 години

До До СтефанПърво научете да пишете на български без 5 правописни грешки в изречение!

29

Анонимен

преди 3 години

Този процес е един голям цирк. Съдиите и прокурорите по него се надявам да влязат някой ден да видят решетките отвътре. Останалото би било неадекватно.

28

Анонимен

преди 3 години

Гешефт е просто един нагъл червен милицонер, който меже да действа само с измами и постановки.

fallback