fallback

Общ преглед
Малката, но емблематична за столицата уличка „Съборна”, която се намира зад президентството, вече е забранена за автомобили.

Пешеходната част започва от площада „Света Неделя” и стига до Градската градина пред Народния театър.

Проектът, разработен от „Спаси София", гл. арх. Здравко Здравков и зам.-кмета по транспорта Кристиян Кръстев, беше официално представен преди един месец.

Според него улицата става пешеходна, като се запазва движението на автомобили само между улиците „Леге" и "Цар Калоян" с цел улесняване на живущите и бизнеса в района.

Пешеходна зона се обособява за сметка на паркоместата, които бяха напречно на улицата.

Там ще се поставят дървета в кашпи, пейки и градска мебел. Решение за това беше взето от Столичния общински съвет на 25 юни.

Служители на Център за градска мобилност вече премахват знаците, ограничителите за паркиране и очертават нова маркировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Жо

преди 3 години

Пешеходна зона означава зона, която е САМО за пешеходци, оградена със забранителни знаци за ППС..Вървиш си спокоен по "пешеходната зона" и не стискаш дечицата си за ръчичка. Изведнъж- изненадващо, в гръб изскача колоездач с 20 км/ч, който "разцепва" пространството между теб и децата- оттам му била най-удобно да мине.Да сте видяли някъде да глобят с 50 лв колоездач за такова нарушение, защото толкова е глобата за навлизане срещу забранителния знак за Пътни превозни средства?

23

Анонимен

преди 3 години

До 12МСПДЕТМАГ-а дълго време не можеха да си го поделят наследниците, ама преди около 10 години кандисаха. Стана лъскаво, ама не не е това, което беше едно време. Според мен МОЛ-овете го утрепаха.

22

Анонимен

преди 3 години

Сега на мястото на детмаг са едни от най-скъпите софийски бутици. Просто не мога да си представя как ще освободят местата отпред, окупирани от скъпи автомобили на безогледно паркирали мутрафони. Между другото, и днес имаше паркирали джипове, въпреки че бяха махнали табелите за служебен абонамент.

fallback