Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Промени в платеното паркиране предлагат общински съветници. Сред тях са  - голямо разширяване на зоните и платено паркиране и в неделя.

Предложенията за промени в паркирането в столицата идват от две места. По-голям обхват на "синята" зона, платено паркиране и в неделя, както и не повече от 3 места служебен абонамент. Това е записано в доклада на независимия Борис Бонев, предаде Bulgaria ON AIR.

"За какво са им на стотиците служители да паркират с автомобили в центъра на София, който е обслужен от три линии на метрото, десетки трамвайни линии, тролейбуси", попита общинският съветник Борис Бонев.

Сред предложенията е и въвеждане на уикенд зона за Банкя, Панчаревското езеро и парк "Витоша", както и увеличаване на работното време на зоната до 20:30 ч.

По-голям обхват на зоните и платено паркиране и през уикенда предлагат и общинските съветници от ГЕРБ.

"Това, което ние предлагаме, е да бъде разширен обхватът на работното време на "зелена" зона, той да бъде и в събота от 10 ч. сутринта до 6 ч. вечерта, а "синя" зона да бъде активна както събота, така и неделя", каза общинският съветник Християн Петров.

Сред идеите е и винетният стикер за зоните да отпадне, а плащането да е електронно.

ГЕРБ предлагат още зоната да обхване районите "Траидица" и "Слатина". Жителите на кварталите "Редута", "Гео Милев" и "Слатина" обаче приемат неохотно идеята, стана ясно на обществено обсъждане през вчерашния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

ПИТАНЕ

преди 3 години

НАХАЛНИЦИТЕ ПОСТАВИЛИ Ж.Б. КЛЕТКИ НА ПАРКИНГИТЕ КАКВО ЩЕ ПЛАЩАТ?РЕДНО Е ДА ПЛАЩАТ ПОЧАСОВО ЗА ПАРКИНГ КАКТО КОЛИТЕ УМНОЖЕНО С КОЕФИЦИЕНТ ПОНЕЖЕ ЗАЕМАНАТ ПЛОЩ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА КОЛАСАМО ЧЕ ТЕ СА "НАШИ ХОРА+"

38

Гошо

преди 3 години

До AnonimenПринципно в цяла София трябва да стане платено паркирането

37

Anonimen

преди 3 години

Хипер нагли и алчни почна да ми писва вече да живея в тая държава

fallback