Снимка: БГНЕС
Общ преглед
 
Туристически автобуси, туроператори и хотелиери от цялата страна тръгват днес към столицата на протест. Заетите в сектора на туризма ще алармират правителството, че търпанието им се е изчерпало, а доверието е изгубено, след месеци, прекарани във финансова агония. 
 
"Преди 10 дни протестирахме, но държавата не чу нашите искания", каза Димитър Иванов, представител на превозваческа фирма и туроператор, в ефира на bTV. 
 
"Ние искахме нисколихвени кредити с лихва 1-2% и гратисен период от 1-2 години, а ни се предлагат кредити с 6% лихва", обясни Иванов. 
 
Той трябва да изплаща лизинга на автобуса си, който е близо 6000 лв. на месец, плащал е лихвите дори по време на отсрочките от страна на банките. 
 
"Нашият бранш беше най-лошо засегнат от кризата с коронавирус, не работихме последните три месеца, нямаме приходи и няма как да обслужваме кредите си", разказа превозвачът. 
 
"Ако другите превозвачи, които превозват хора по определени маршрути, вече започват да се вазстановяват от кризата, то това не важи за превозвачите, които са в сектора на туризма. Ще трябва да минат поне 3-4 месеца, докато има раздвижване в сектора", обясни Иванов. 
 
"Ние се отделихме в сдружение "Случаен превоз", защото в организацията с останалите превозвачи интересите ни се разминаваха", обясни още Иванов. 
 
Тази сутрин във 8:00 ч. превозвачи от Северозападна България се събраха на автогарата във Враца, откъдето тръгнаха към столицата на протестно шествие. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар