Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Председателят на АПИ Георги Терзийски и заместник-кметът на София Кристиан Кръстев провериха напредъка при изграждането на Софийския околовръстен път.

Нова временна организация на движение се въвежда от 14 юни (неделя) и е във връзка с разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка между пътен възел "Горубляне" и пътен възел "Младост". Предвижда се разрушаване на надлеза при 40-ти км и изграждането на ново съоръжение.

Проектът за 6-километров участък от Софийския околовръстен път ще бъде приключен до края на 2021 година и ще струва 142,7 милиона лв. 

Транзитният трафик ще бъде пренасочван към Северната скоростна тангента от магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“, локалният ще използва булевардите „Александър Малинов“ и Цариградско шосе, както и Самоковско шосе и ул. „Инж. Георги Белов“. Предвиждаме участъкът да бъде отворен на 10 септември, като причината за неговото затваряне е надлезът, който е изчерпал своята експлоатационна годност. Повече от 40 години от неговото построяване той не е ремонтиран основно и е опасен“, посочи Терзийски, цитиран от "Фокус".

Пътят ще е с 6 ленти на директното трасе, плюс разделителна ивица, две локални платна с две ленти и тротоари от двете страни и ще позволява скоростта да бъде 80 километра в час.

Заместник-кметът на Столична община Кристиан Кръстев обясни, че трафикът, който идва през "Самоковско шосе" ще бъде извеждан през няколко пътни артерии, но на "Самоковско шосе" и ул. "Инж. Георги Белов" ще бъде изграден светофар, който ще остане постоянно съоръжение.

"Освен това, с Центъра за управление на трафика ще се опитаме да подпомагаме допълнително организацията на движението, за да обезопасяваме и да дърпаме трафика, за да можем да подпомагаме хората. Те трябва да се заредят с търпение и да тръгнат малко по-рано. В името на това да имаме "Околовръстно шосе" и безопасност на движението, трябва да го затворим“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар