Мотористите все повече недоволстват, тъй като не съществуват правила за паркиране на техните мотори в София, но общинската полиция все по-често ги санкционира за спиране на тротоара. Във Визия за София до 2050 г., която предстои да бъде гласувана от Столичния общински съвет, моторите като средство за придвижване не съществуват.
 
Има ли решение на проблема и ще се стигне ли до протести на моторджиите?
 
"На 100 паркоместа се пада едно за паркиране на двуколесни МПС. Никой не знае кое е това място, то не е отбелязано никак. Двуколесното може да се спре на тротоара, ако има 2 метра отстояние от жилищната площ и собственикът на тротоара или Общината го е обозначила, че може да се спре със знак, което никъде не е направено", каза за ефира на Bulgaria ON AIR Асен Цеков от "Sofia Riders".
 
Той твърди, че дори когато се спазва това отстояние, често се получава фиш от 50 лева. 
 
"Винаги спирам на място, на което спира кола. Ако се реши този казус, ще се освободи място за един автомобил. Ако разрешат спирането по тротоарите, няма да го има този проблем", смята Деян Михайлов от "Sofia Riders".
 
Друг често срещан проблем е спирането между колите, защото при маневрирането моторите често се удрят. 
 
"Този и миналия сезон започна масирана акция за глобяването ни. Все още не сме опитали да говорим със Столичната община. Моторите не съществуват като МПС във Визия за София до 2050 г.", разясни Цеков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase