Снимка: Pixabay
fallback
Глутница бездомни кучета тормози жители на столичния квартал "Младост". Животните нападат минувачи и коли. Хората, които живеят в района се оплакват, че не могат да спят заради силния лай на кучетата. Жителите в района настояват "Екоравновесие" да проведе спешна нощна акция. 
 
"Голяма глутница кучета обикалят около блока. Те са безкрайно агресивни. Нападат коли, нападат и хора. Зимата е още по-опасно. Изпращаме сигнали до "Екоравновесие" от ноември насам. До този момент нямаше резултат, но в рамките на няколко дни са заловени две-три животни", споделя жителка на блока в ефира на Нова тв. Съседи определят ситуацият като сцена от филм за "Дивия запад". 
 
Акция на "Екоравновесие" тече от вторник, а от организацията признават, че сигналът за проблема не е от скоро. 
 
"Опитахме с  традиционните методи да заловим животните, което не даде резултат. Прибегнали сме към други мерки. До момента сме заловили 4 кучета. Акцията ще продължи докато всички животни биват заловени", обясни Веселин Асенов от "Екоравновесие".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Животните

преди 3 години

Ли са виновни или хората?Виновни ли са.,че.са се родили бездомни?Популацията трябва да се намали с кастрация.С правилна кастрация,не с осакатяване и убийства.Жестокостта е грях,плащана от.нас хората.Бъдете хора!

29

Анонимен

преди 3 години

То да е само в Младост.Елате да видите във Фондови жилища...

28

Клоунски Свят

преди 3 години

До *** Животно-любите са психично болни.Това е същата прослойка която пробутва толерастията и мулти-култито и че ***-ка-ци-те са били видиш ли хора... ЕМИ НЕ СА . Като толкова си обичат жувотните - да си ги вземат у къщи...аа ама като усмърдиш, по новия правилник могат съседите ти да те изхвърлят от панелката....

fallback