Снимка: Pixabay
 
Граждани днес излизат на протест срещу насилието над животни. Протестиращите ще настояват за прилагането на най-строгите мерки срещу умишленото насилие над животните. От защитни организации отчитат, че случаите на насилие над животните в сравнение с миналата година са двойно повече. 
 
Причината е, че миналата година направихме подписка срещу извършителите на зверства, изпратихме писма до няколко прокуратури, но не получихме отговор. Проблемите са, че зоополиция има само на хартия. Държавата е направила прекрасен закон, зверствата обаче зачестиха и са по-свирепи. Нещата ескалираха. Това каза за "България сутрин" в ефира на Bulgaria ON AIR един от организаторите на протеста - Мартин Янчев.
 
Той смята, че е нужно да се проведе среща с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, за да се реши проблемът. В провинцията тези случаи на насилие зачестявали, а напоследък и в столицата.
 
"Законът не работи. Сигналите и жалбите се обработват, пращат се към прокуратурата, където в 99% от случаите наказани няма", посочи Янчев. 
 
Той реторично зададе въпросът дали някой е виждал някога зоополицията да работи наистина у нас.
 
"В България, за разлика от чужбина, ако спрем коли, за да премине куче на пешеходна пътека, ще ни изядат живи", каза още Янчев. 
 
Протестиращите настояват законът да заработи. Целта не са саморазправите. Протестът ще се проведе от 13:30 до 17.00 часа пред Министерския съвет.
 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

36

АСЕН ИЛИЕВ 22

преди 1 месец

НЕМА ДА ПОВТАРЯМ ИЗЧАДИЯ! https://static.dir.bg/uploads/images/2009/09/05/1371660/256x144.jpg?_=1529470485

35

АСЕН ИЛИЕВ

преди 1 месец

ПСЕТО НАЧЕЛО НА ДАР, МЕ ТОРМОЗИ! ЗАЕДНО С ЕДНА КОЛХОЗНА СВИНЯ. БЕГАЙТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ НА УЛИЦА ХАЙДУШКА ПОЛЯНА №12 !

34

Анонимен

преди 1 месец

Трябва ясен регламент ако дадено куче системно тормози съседите с лаенето си как да се наказва собственика му и кога да му се отнема кучето. Такива случаи има десетки хиляди и нито един санкциониран. Сега се оказва, че хората имат по-малко права от кучетата. Това не е хуманно.