Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Десетки сигнали за агресивни бездомни хора в безпомощно състояние постъпват в столичната Спешна помощ. Много от тях обаче отказват да получат необходимата грижа.

Но коя е институцията, която трябва да се грижи за тях и има ли механизъм да им бъде помогнато?

Случката се разиграва в 13:00 ч. вчера на пазара "Димитър Петков" и столичната улица "Пиротска", когато жена във видимо нетрезво състояние припада. В този час районът е много оживен и веднага се събират хора, които се опитват да помогнат на жената. Тъй като не могат да определят причината за състоянието ѝ - викат линейка и полиция.

"Дойде линейка, дойде и полиция. Разговаряха с нея, те не искаха да я приберат, нямаше лична карта", каза свидетел.

Според очевидците жената е била много агресивна и видимо алкохолизирана.

"Преместиха я, седя до 16:00 часа, беше неадекватна и лъхаше на алкохол", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Екипите на Бърза помощ пристигат на мястото 8 минути след подадения сигнал. И те обаче срещат съпротива от страна на жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

Постоянно има такива в градския транспорт!Къде е община ,институции,полиция,пълно е с пияни клошари ,мани и са агресивни!иначе 1,60 билетчето

20

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 20А който се държи като животно след 10 бири и подхвърля такива неща по адресна 13-годишни деца, той какво заслужава? Няколко тояги, като го.ве.до.

19

Анонимен

преди 3 години

До много интересно 7"Защо през комунизма нямаше бездомници!?Ти пък какво се правиш на улав, все едно не знаеш защо - само да те заподозрат, че си бездомник, веднага те прибират в кауша, хвърлят ти един бой и на другия ден те натирят я в Белене, я в лудница.Никога не са се ангажирали институции, които се чудят как да помогнат на от...ки, които искат само шише ракия и категорично отказват да работят или пък да бъдат "подслонявани" в домове, където не могат да просят и да правят зулуми.

fallback