Снимка: БГНЕС
fallback

Заради ограничителните мерки за бизнеса, мъж заплаши кметът на София Йорданка Фандъкова с убийство. Той бе арестуван на 28 април, а по-късно е освободен срещу гаранция от 500 лева, съобщават от 24 часа. Случаят стана публично известен едва в събота вечер.

В края на април мъжът започнал да пише лични съобщения през страницата на столичния кмет във Facebook със смъртните заплахи.

Заканите с убийство от съобщенията на арестувания били придружавани с други нецензурни изрази и обиди. Тогава от екипа на Фандъкова сигнализирали в полицията.

Разследващите бързо стигнали до агресивния младеж и го задържали. На разпитите той казал, че съжалява и повече няма да прави така. Повдигнато му е обвинение и е освободен от килията с парична гаранция от 500 лв.

Това не е единствената заплаха със смърт от разстояние срещу известна личност в последните месеци.

Наскоро ген. Венцислав Мутафчийски също сигнализира МВР за закани към него във връзка с противоепидемичните мерки, които бяха въведени. Той получаваше есемеси и мейли, в които го заплашваха с убийство.

Горе-долу по същото време били отправени и заканите към Фандъкова.

Според неофициална информация повод за тях били ограничителните мерки по време на извънредното положение у нас и по-точно затварянето на част от бизнеса и търговските обекти. Заплахите са отправени във Facebook страницата на столичния кмет около 25 април. До този момент мъжът не е писал коментари във Facebook страницата на Фандъкова. Според неофициални данни причината за заплахите към Фандъкова е, че мъжът е бил съкратен от работа, след като обектът, в който е работил, е бил затворен заради въведените ограничителни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

от Монитор

преди 3 години

Огнян Стефанов и обвиняемият за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев са получили над 1,2 млн. лева, за да измъкнат от наказателно преследване банкера беглец Цветан Василев дни преди фалита на КТБ през 2014 г., разкри в спецсъда основният свидетел по делото за аферата с източването на милиарди от банката Бисер Лазов. Сайтът Фрогнюз, се явява официален пресцентър на мафиота, който ръководи блатото дистанционно от Белград, а парите за слугинажа на "Фрогнюз"-агента очевидно продължават да текат

55

от Монитор

преди 3 години

И двете клевети са опровергавани десетки пъти от публичните регистри и синдиците на КТБ , А в цялата страна е известно, че не друг, а именно Цветан Василев източи КТБ през офшорки. Над 14 на брой.Изпълнителят на поръчката е известен с това, че от години не работи нищо, но води луксозен живот, обслужвайки своя спонсор. Не е тайна с какви цифри борави явочникът от ДС. Огнян Стефанов и обвиняемият за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев са получили над 1,2 млн. лева, за да измъкнат от наказателно преследване банкера беглец Цветан Василев дни преди фалита на КТБ през 2014 г.

54

от "Монитор&quo

преди 3 години

Къде са отишли парите от КТБ,ето какво пише -"Огнян Стефанов агент Академик от ДС, не успя да изпълни поръчката за омаскаряване на депутата и издател на Телеграф медиа Делян Пеевски, българският Пабло Ескобар банкерът мафиот Цветан Василев е дал поръчка за нов миризлив удар.В него, явно заради банкрутирала фантазия, изтупват праха от старите лъжи, диктувани с година от банкера-беглец, че Пеевски имал имагинерни "сенчести офшорки и големи кредити". И двете клевети са опровергавани десетки

fallback