Снимка: БГНЕС
Студентите в СУ "Св. Климент Охридски" ще продължат с дистанционното обучение до 25-ти май. Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19. Това става ясно от заповед на ректора на ВУЗ-а Анастас Герджиков.
 
Обучението на възпитаниците на Алма матер ще се провежда неприсъствено в онлайн платформата Мудъл. Всички пропуснати занятия ще бъдат наваксани, след като присъствените учебни занятия бъдат възобновени и бъде изготвен нов график на учебния процес. 
 
С удължаването на вече въведената заповед се отлагат и всички видове студентски практики, включително тези в университетските болници и във външни институции. Тези, които вече са стартирали, се прекратяват. Всички командировки и пътувания на академичния състав, служителите от администрацията и студентите в чужбина, включително за мобилност или стажове също са отменени.  
Още по темата
 
Всички масови мероприятия, провеждани в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, включително конференции, дискусии, публични лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, академичен съвет, комисии и работни групи, катедрени и факултетни съвети и събрания и др. се преустановяват.
 
Електронно ще се гласуват неотложните решения на академичния, катедрените и факултетните съвети. Остават затворени и студентските столове. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase