Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Десислава Билева е новият заместник-кмет по екология в София. Тя застава на мястото на освободената Йоана Христова, която напусна общината по лични причини.

Билева е работила дълги години в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, била е експерт в здравното и в екоминистерството. Била е член на надзорния съвет на "Топлофикация"-София. Няма връзка с Христо Ковачки, обяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

"Задачата на госпожа Билева беше да подготви проекта и системата за управление на битовите отпадъци. Госпожа Билева беше човекът, който преди няколко месеца ме сезира за сключени договори на старото ръководство на "Топлофикация" с фирми на Ковачки, без решение и информация към Надзорния съвет“, каза столичният кмет.

В края на април неочаквано зaмecтник-кмeтът пo eкoлoгия Йoaнa Хриcтoвa пoдaде ocтaвкa, кoятo беше приeтa oт грaдoнaчaлникa. Причинитe дa нaпуcнe пocтa били лични.

Днес новият зам.-кмет посочи приоритетите в работата си:

„Аз не принадлежа към никоя политическа партия. Ще работя изцяло за целите на най-проблемната тема, а именно подобряване качеството на атмосферния въздух" - заяви Билева, която от днес е заместник-кмет по екология в София.

Фандъкова и Билева извършиха днес проверка на метростанция в София, по време на която директорът на Метрополитена инж. Стоян Братоев съобщи, че 8-те километра от третата линия на метрото в София ще могат да се използват от пътници най-късно от средата на август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Абе откъде ги изравят тия кухи ***!? Да не казвам, че не можеше да говори книжовно.Явно от някой свободен университет е изпусната....

12

Анонимен

преди 3 години

Нормално назначение, при назряващата екологична катастрофа в столицата и проекта на завод за изгаряне на *** до центъра на София, който освен, че ще се строи с над 200 милина заем се оказва и тотално нерантабилен при сегашните цени на газта.Трябва да има бушони за гърмене ако се наложи.

11

Анонимен

преди 3 години

Поредната калинка на хранилката.

fallback