Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Кметът на столичния Район „Изгрев“ - доктор Делян Георгиев, изпрати писмено предложение до Столичния общински съвет градинката до КАТ да бъде именувана на великия актьор Стефан Данаилов, съобщиха от пресцентъра на района.

Oще по темата

Мястото в момента няма наименование, а животът на Стефан Данаилов-Ламбо е неразривно свързан с Район „Изгрев“. Той и съпругата му Мария Данаилова живеят в ж.к. „Изток“ повече от десетилетие.

Стефан Данилов, известен като Ламбо и Мастъра, има над 100 роли на театралната, филмовата и телевизионната сцена, дългогодишен преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През периода 2005-2009 година е министър на културата.

За да стане факт, писменото предложение на доктор Георгиев трябва да бъде одобрено с гласуване в Столичния общински съвет.

Кметът на СО Район „Изгрев“ доктор Делян Георгиев изпрати и писмено предложение до Столичния общински съвет ул. 157 в ж.к. „Дианабад“ да бъде кръстена на бившия кмет на Район „Изгрев“ – инж. Панайот Бончев. Бончев е бил два пъти кмет на Район „Изгрев“, заместник-председател на Столичния общински съвет,  заместник областен управител. Почина пред октомври 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 3 години

Предлагам да я кръстят Милен Цветков! Та дрогите, които си купуват коли да внимават!

26

Магомаев

преди 3 години

До 22 Как Данаилов ще е известен само в България бе? Той се снимаше и в италиански сериали! "Октопод" , "Дело по съвест" , и все с ключови роли.

25

Министерство на исти

преди 3 години

Члениваната форма на думата "чук" е цензурирана....Мда, днес махаме всички прилагателни, утре всички съществителни, да се готвят всички глаголи :)

fallback