Снимка: Pixabay
fallback
Медицински персонал от Белодробната болница в София излиза на протест. Медиците заплашват с масово напускане, ако работните им условия не се променят, предаде bTV.
 
Хората не са доволни, защото в условията на извънредно положение и работата с болни от коронавирус, те не работят по 7 часа, а по 8.
 
Веселина Ганчева е главна сестра в болницата и заяви, че в началото са работели така, а по закон това трябвало и да продължи. 
 
Директорът на болницата обясни, че това няма да стане, защото той се е допитал до РЗИ дали сформираното бивше интензивно отделение е със статут на инфекциозно, но така и не получил отговор. 
 
Той не е пожелал да участва повече в дискусията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 4 години

започва се ......

42

Анонимен

преди 4 години

В какво вярва бай ***:1. медиците са полагали Хипократова клетва, значи трябва да работят за без пари, да бъдат бити и унижавани от матряла2. медиците нямат нужда от защитно облекло3. всички медици взимат 10 000 лв на месец и поставят стентове на здрави хора4. медиците са част от интелигенцията, значи заслужават бой и презрение5. медиците нямат право на протест, че им се налага да работят без защитни средства, защото "а това са учили"6. медиците не са хора7. елементарно е да си лекар

41

Анонимен

преди 4 години

Ау каква трагедия - накарали я да работи и тя възмутена.

fallback