Снимка: БГНЕС

Продължава миенето и дезинфекцията в столицата, съобщават от Сторична община.

Днес се извършва миене с дезинфекция в районите Красно село, Изгрев, Слатина, Младост, Надежда, Красна поляна, Люлин, Илинден, Кремиковци (с. Г. Богров, с. Д. Богров, с. Желява). Третиране на съдове за битови отпадъци се прави във всички райони на столицата, спирки и улични кошчета. В районите Триадица и Искър фирмите, които отговарят за разделното събиране на отпадъци, продължават да извършват миене и дезинфекция на цветните контейнери.

Днес в ж.к. "Филиповци" се извършва щателна дезинфекция на рискови места пред магазини, спирки на градския транспорт, както и на трите КПП- та.

С цел да не се допуска задържане на отпадъци се извършва ежедневно извозване на едрогабаритните такива, регулярно се правят оборки на пространствата около пропускателните пунктове и обществените места. Стриктно се спазва графикът на сметоизвозване

.Инспекторите съставиха акт на строител в район Витоша във вилна зона Симеоново. Строителят е допуснал да разположи строителни материали, химическа тоалетна, будка за охрана на обществена площ без разрешителни документи. Контролът продължава на територията на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase