Снимка: БГНЕС
Когато екипът на "Спешна помощ" пристига на мястото на катастрофата, при която загина Милен Цветков. Медиците откриват мъж, който за дълго време остава неизвестен и не е ясно дали това е журналистът. Той е бил в тежко състояние и е изпаднал в кома. Това заяви Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна медицинска помощ, тази сутрин в ефира на bTV. 
 
Тя подчерта, че екипът, който се е отзовал на сигнала, е разговарял с директора на ЦСМП. Те са обяснили, че когато са стигнали на мястото, граждани са били застанали над пострадалия и са правели изкуствено дишане. 
 
"Екипът ни го е заварил по гръб, което не е добро за състоянието му. Трябва да е на една страна с единия крак свит. Това са елементарни правила за оказване на първа медицинска възможност", допълни Сунгарска. 
 
Тя изтъкна и че преди да получи сигнала, спешният екип е тръгвал за адрес с установен случай на COVID-19, който е трябвало да бъде транспортиран към болнично заведение. Екипът е пренасочен от координациония център. Линейката тръгва от централата, а медиците са били облечени с предпазни средства. 
 
"Представете си какво е напрежението, като отиваш на случай на коронавирус и ти кажат отиваш на тежка катастрофа", допълни тя. 
 
По думите на Сунгарска сигналът за катастрофата е получен в 18:16 ч. на 19 април. Текстът се диктува в 18:18, а в 18:19 линейката потегля. Екипът пристига на мястото на произшествието в 18:23. 
 
Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ каза, че не може да обясни защо е имало забавяне в обаждането от момента на катастрофата. 
 
"Получили сме сигнала в този час и отиваме веднага. Екипът се чувства безкрайно обиден, защото с риск за живота си са стигнали за тези 5 мин до мястото на катастрофата", допълни Сунгарска. 
 
Тя изтъкна, че още на място медиците са опитали да намерят венозен път и да интубират ранения, но състоянието му не позволявало това. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase