Снимка: Facebook
fallback

В навечерието на Великден кметът на София Йорданка Фандъкова занесе козунаци и боядисани яйца на възрастните хора в дом „Надежда“. Заедно с екипи на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“, кметът Фандъкова се включи в раздаването на традиционните продукти за празника.

Възрастните хора от четирите общински социални домове в София, където са настанени 671 души, както и децата в 14 центъра за настаняване от семеен тип, получават козунаци и боядисани яйца. Продукти ще получат и 50 семейства от центъра за временно настаняване на бездомни лица в кв. „Красна поляна“.

„Погрижихме се хората в общинските домове за възрастни хора и децата в социалните услуги да могат да посрещнат светлия празник. Благодаря на колегите от екипа на зам.-кмета г-жа Атанасова, които дариха лични средства за осигуряване на част от продуктите“, подчерта Фандъкова.

Кметът Фандъкова благодари на хората, които останаха вкъщи, които са дисциплинирани и отговорни и спазват взетите мерки за ограничаване на физическата дистанция. Тя посочи, че със своята дисциплина и отговорност те допринасят за това, да не се затягат мерките в София, което зависи от нас.

За възрастните и трудноподвижни хора, са организирани възможности за доставяне на храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, Социален патронаж и на доброволците.

Хранителни продукти ще бъдат предоставени на социално слаби семейства от кварталите „Филиповци“ и „Факултета“, за които са въведени ограничителни мерки. Поетапно от днес ще започне доставката на 1875 пакети с продукти като сирене, яйца, мляко, брашно, ориз и др.

И в двата квартала по заповед на кмета се извършват всекидневна дезинфекция и засилено почистване, като се разширява дезинфекцията и в съседни зони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

1

преди 4 години

нали има забрана,за шляене по улиците,а другарката учителка,е в рискова възраст,с чужда пита,помен прави,къде са полицаите,да и напишат акт.

32

Гошо

преди 4 години

Няма лошо,ама защо точно тя,като има толкова други организации.Приказката за чуждата пита,помена и козунака с яйцата е в пълна сила за учителката Фандъкова,дори и по време на коронавируса!

31

Анонимен

преди 4 години

Да носи те нали не си спряха заплатите ,тая самоковска акула взема сигурно по 10 бона а хората гладуват днес по-вече от вчера ,вчера по-вече от онзиден.....защото няма спирка лакомията им...И те грабят от народната хазна а не си е спечелила парите с труд !

fallback