Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

60 бързи теста за COVID-19 са направени през днешния ден в столичните квартали "Факултета" и "Филиповци", като 7 от тях са положителни, съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция.

На тези 7 души е взета и проба за ПСР, като към момента те нямат клинични изяви на болестта.

Oще по темата
От здравната инспекция са констатирали, че контактните лица на болните са над 150 души, като ще бъде проследявано тяхното състояние.

Спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения причинени от заболяването, отчитат от СРЗИ.

По последни данни 6 души са починали от кварталите "Факултета" и "Филиповци", като в болници в София има двама в по-тежко състояние в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията.

Поради тази причина, считано от 0.00 часа на 16 април, със заповед на директора на СРЗИ се въвеждат частични ограничителни мерки на територията на квартал "Факултета", район "Красна поляна" и квартал "Филиповци", район "Люлин" в град София, съобщават от здравните власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 4 години

Колко от тестваните са болни от сезонния грип.

83

Анонимен

преди 4 години

Да ни кажат колко наброява общо населението на тези два района? Та да можем да пресметнем на колко човека един умира там от този вирус?

82

Уфф

преди 4 години

Значи всеки девети или десети там е болен.Но дали ще успеят да ги озаптят да не щъкат из целия град?

fallback