Снимка: БГНЕС
fallback
Посолството на Израел в София предостави за нуждите на направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община 600 маски за многократна употреба тип FFP3 и 5000 чифта ръкавици за еднократна употреба, съобщи БНР. 
 
Посланик Йорам Елрон връчи дарението на екип от Дирекция "Аварийна помощ и превенция".
 
Всички предпазни средства ще бъдат разпределени на социалните услуги от резидентен тип и специализираните институции за възрастни хора, управлявани от Столична община. 
 
Защитни средства ще се предоставят и на хората, работещи на първа линия "на терен". В тази графа влизат служителите от Център за кризисно настаняване на бездомни лица в ж.к. "Захарна фабрика", на служители в Дирекция "Аварийна помощ и превенция", които съвместно с доброволци от БЧК всеки ден разнасят готова храна, продукти от първа необходимост и лекарства на най-нуждаещите се граждани, както и на близо 140 служители на ОП "Социален патронаж", които всеки ден обслужват повече 1500 възрастни хора.     
 
"Голямото предизвикателство, пред което цял свят сега е изправен, ни обединява, в такива моменти взаимопомощта няма цена", каза посланик Йорам Елрон вчера при връчването на даренията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback