Снимка: БГНЕС

Спазват ли столичани мерките за социална изолация ще проверяват още по-строго от днес органите на реда. За това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

"Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на Столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това е организацията, която въвеждаме с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Продължаваме и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. За пазарите са задължителни - един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти".

Още по темата

Столичният кмет призова всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал.

"Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови.

Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее - да не се проваляме!"

По думите й, постигнатото до този момент струва много и всеки плаща тежка лична цена, която не трябва да бъде хвърляна на вътяра.

"В тази невиждана криза показахме, че можем да действаме обединени. Показахме, че в трудност, сърцата и добротата ни стават по-големи.
Заедно ще се справим!", пише още в съобщението на Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase