Снимка: Facebook
fallback

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се включи в доброволческите отряди за разнасяне на храна на възрастните хора. В страницата си във Facebook тя съобщи, че тази седмица 165 възрастни хора са получили до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. 

"Днес и аз се включих в доставките с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани.

Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват. Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи! Ние можем да Ви помогнем при нужда!", пише кметът.

Тя припомня, че от началото на епидемията са организирали доставки по домовете за възрастни хора. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до дома.

Общината и БЧК разполагат с по 40 човека от доброволни формирования, които също се включват по график.

Готов е и първият екип от 28 граждани, които се записаха за доброволци. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките, защото работата се разширява.

"Благодаря на всички граждани, които се записват за доброволци. Благодаря на Венци и Боян от Аварийното звено на общината и на Ани и Джъстин от БЧК, с които днес бяхме заедно на адреси. И не защото е важно кой какъв е в този момент, а защото е важен пример за солидарността – Джъстин е от Белгия, от три години и половина живее в България, работи за IBM и е доброволец на БЧК. Да си помагаме и ще се справим!", завършва поста си тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Шоп

преди 4 години

Тази госпожа най добре да се върне да преподава в Самоков. Неприятно ми е вече като се прибирам в София. Улиците мръсни и разбири, сградите изподраскани и улющени, хората бедни и злобни . Мерси Герб, Мерси г-жо Данче, че направухте столицата по неприятна и от арабско-негърско гето :)

49

Инженерът

преди 4 години

Госпожо Фандъкова вашата работа е в кметството. Затова в общината всеки си прави каквото си поиска, а данъкоплатците да плащат заплати. И после колко "безплатни" теста ще ви направят за ,Корона? А къде е личният пример за карантината!И вие сте в рискова възрастова група.

48

Щерю

преди 4 години

Мая Манолова и тия от БСП, дето само си приказват - Защо не са доброволци? Нали много милееха за народа...

fallback