Снимка: БГНЕС
fallback

Вече и в София полицаи съставят актове за неспазване на карантината по 5000 лв. За това предупреди във Facebook профила си кметът Йорданка Фандъкова.

По думите й опасността за България не е отминала, а тепърва идва.

"Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони.

Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата.

Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес: „най-тежките времена ни предстоят“. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени.

Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата.

Останете вкъщи! Така спасявате човешки живот.", призова тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

290

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Тази глоба е в "изключително" малък размер!!!!!Колко са 5000 лева за нормалния гражданин!!!!!Предлагам да бъде увеличена драстично,за да може държавната хазна да "живне" и народа да бъде "дисциплиниран"!!!!!!Колко ми липсва да живея в "диктатура",но за съжаление не живея в България........колко жалко.........страхотно изживяване е ..........

289

Шопо

преди 4 години

Даскалице, като ще глобяваш, почни от банкянския *** - излиза без работа от София, не носи маска и ръкавици, и събира покрай себе си по един вагон хора!

288

Анонимен

преди 4 години

Всички глоби ще паднат в съда без проблем,защото не доказват нищо

fallback