Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова жителите на столицата за още по-строга дисциплина, за да не бъде наложена пълна карантина на града.

"Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари, които настояват за по-строги мерки, с които да ограничим разпространението на вируса в града ни.

Oще по темата

Да, нашите здравни заведения имат най-голям капацитет, но той е ограничен и няма да е достатъчен в случай на масово заразяване. От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират", заяви столичният кмет във Facebook.

"Аз разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те в момента поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да спасяват живота ни и сега е наш ред да им помогнем, защото ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният успех, а успехът е животът", заяви Фандъкова и за пореде път призова възрастните хора да си останат вкъщи.

"Вашите деца и внуци с радост ще отделят от времето си, за да имате храна и лекарства. За тези, които са сами, екипи на общината доставят стоки от първа необходимост в домовете им", написа столичният кмет.

Фандъкова призова младите хора и родителите да не посещават детските и спортни площадки в парковете и градините.

"Днес, в деня на първа пролет, когато времето ни обещава топли слънчеви дни, Ви моля, да останете вкъщи.

С дисциплина, самоограничения и отговорно поведение можем да предотвратим налагането на много по-строги мерки в града ни, каквато е пълната карантина, която виждаме в италианските градове и вече в Банско. Заедно с националния щаб имаме готовност и за по-твърди мерки, при разрастване на случаите в града ни", написа Фандъкова.

Тя информира, че от вчера заедно с полицията, районна прокуратура и здравни медиатори са предприети засилени мерки за информиране на гражданите в ромските махали на София.

"Продължаваме дезинфекция около големите болници, в кварталите, на пешеходните подлези и пазарни площадки. Да бъдем отговорни и заедно ще се справим!", написа Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Гледна точка

преди 4 години

При почти 20 градуса температура на въздуха, някои развиват пневмонии...Вирус, вируси, явно има, но той,те, със сигурност не са от 1-2 месеца, винаги е имало и ще има и в бъдеще. Въпросът, според мен опира до лична и социална хигиена, но не само. От значение е и това с какво се храним и на какво ниво е духовното ни състояние. Забележете, че в страни като Китай и Италия много се консумира сурово месо. В азиатските страни предпочитат и сурови и полусорови яйца.Щеше да е странно,ако нищо не ги беш

220

8

преди 4 години

Вие поне като бивша учителка ,от лекциите в СУ предполагам , би трябвало да знаете принципа , че дисциплината не е средство , а резултат от действието на множество външни и вътрешни фактори и условия ,които не е възможно тук да се изброят !Иначе рискувате да се ограничите ,както става , главно върху репресивните мерки !

219

Обективен

преди 4 години

Призовават ни към самоизолация и самоконтрол, а разредиха влаковете в метрото, та да сме по на гъсто.Нещо се губи логиката.

fallback