Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Всеки пристигнал полет на летище София се обработва индивидуално по решение на Оперативния щаб, в който влизат представители на Столичната регионална здравна инспекция, ГД „Гранична полиция“ и „Летище София“ ЕАД.

За улеснение на пътниците и за да няма струпване на хора формулярът за събиране на данни, задължителен за всички пристигащи е предоставен на авиокомпаниите, за да може да бъде раздаван и попълван още на борда, съобщиха от пресцентъра на летището.

Пристигащите подлежат на задължителен термокамерен контрол и измерване на телесната температура с дистанционни термометри.

На всички заминаващи пътници температурата се измерва при влизане на летищна територия.

Във връзка с намаления брой полети, отменени от авиокомпаниите, разписанието на междутерминалния транспорт на летище София се променя.

Курсовете между двата терминала ще се осъществяват на всеки 30 минути, а не както до момента – през 15 минути.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

изолация

преди 4 години

Контролът по летищата е безсмислен, ако бежанци преминават през Европа, докато стигнат до богатите западни държави. За бежанците няма изолацишя. Нито ги лови какъвто и да е закон. Самите богати държави трябва да заявят - не приемаме бежанци и други търсещи по-добър живот. Със или без вируси - не приемаме. Не сте добре дошли и при нарушение - вие сте обществени врагове. Така трябва с бежанците. Путин и Ердо да ги приемат.

22

Анонимен

преди 4 години

След дъжд качулка!

21

Анонимен

преди 4 години

Симулантни мерки са това.Дори да нямат температура,пристигащите може да са вирусоносители без да знаят и без да имат симтомите на коронавируса.Това беше казано още в началото на разпространението му.Така се и разнася заразата.Затваряне летищата и сухопътните граници за шляйкащи се безотговорно хора.

fallback