Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Започва ежедневна дезинфекция на масовия градски транспорт като част мерките срещу разпространението на коронавируса. Разпореждането засяга всички автобуси, тролеи, трамваи, както и метрото и метростанциите. С дезинфектанти се обработват парапети, седалки и места, които пътниците докосват с ръцете си.

"Дезинфектантът, с който се пръска в автобусите, е напълно безопасен. Изчели сме напълно инструкциите", обясни пред "Нова тв" директорът на гараж "Малашевци" - Столичен автотранспорт Кирил Георгиев.

"Всички превозни средства, които се прибират от линия, се почистват стандартно. След това се избърсва арматурата и ръкохватките и накрая се дезинфекцира. От днес, по заповед на кмета на София, на крайни станции ще има мобилни екипи, които ще дезинфекцират автобусите", добави той.

Препаратът, с който се почиства, е медицински продукт. Той е на спиртна основа и съдържа глицерин.

Шофьорите трябва да получат маски, търси се вариант за по-надеждни маски, които да се ползват по-дълго.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

кой ли ви вярва

преди 4 години

когато кажат,че пръскат тревите против кърлежи,слизам пред блока и гледам как едни мъже с оранжеви гащеризони и пръскачки се разхождат по тротоарите и пръснат тук таме тревицата до тротоара.но след това се окачват листа ,че на този ден е ИЗВЪРШЕНО дезинфекциране............та и сега така .

26

До Тази сутрин

преди 4 години

Нищо не мият и не почистват, една леля(вероятно от чистотата) с една лозарска пръскачка оплеска целият автобус, сякаш пръскаше лозето си, всичко се оплеска, а един мозък от управата в същото време обясняваше, хората да не се притесняват от цапаницата, разтвора не бил отровен, а как дезинфекцира тогава!? Това го гледах по новините.

25

Тази сутрин

преди 4 години

В 7часа пътувахс автобус45до НБУ. Автобусът със сигурност не беше мит от месеци. Как тогава е дезинфекциран?

fallback