Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Започва кампания за набирането на средства, необходими за ремонта и реставрацията на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщиха от Българската патриаршия.

Oще по темата

"За величието на храма" е благотворителна кампания на Българската православна църква и на Българската национална телевизия за набирането на средства, необходими за ремонта и реставрацията на "сърцето и душата на София - патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", която е символът, привличащ туристи от цял свят".

"Св. Александър Невски" е православен храм-паметник в София, който e катедрален храм на българския патриарх. Патриаршеската катедрала е изградена в периода 1882-1912 г., а в 1955 г. е обявена за паметник на културата с национално значение. Църквата е построена с даренията на целия български народ. Дойде времето да бъде възстановена по същия начин - с приноса на всички нас, отбелязват от БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Щирлиц

преди 4 години

Преди 25-6 години пак се събираха пари за реставрация на храма,и такава наистина започна.Изведнъж работата спря,скелето стоя може би още година под главния купол,след това и него го прибраха и толкова...Сега пак същата пиеса ли ще гледаме? Срамота е да се дават пари за фалкони,корвети,спартани,перки от акули по ул.Граф Игнатиев,а за такава важна дейност-пари няма.Нито църквата я е еня,нито правителството..Срамота.

27

Стамат

преди 4 години

Супер, сиромасите ще събират пари за златни кубета, за да могат после да просят в лукс. БПЦ е най-големия земевладелец в България. Все едно да пращаме СМС-и в помощ на Божков и Василев... ЛИЦЕМЕРИЕ!

26

Анонимен

преди 4 години

Общото между нас и този светец Свети Александър Невски е, че този светец е светецът патрон на императора пожертвал 50 000 свой войници за свободата на България.България никога няма да смени това име защото ние българите не сме неблагодарници.Вечна памет на Александър Втори.И нека Господ по молитвите на Свети Александър Невски закриля страната и народа български.Да живее свободна България!

fallback