Снимка: БГНЕС
fallback

Около 1,5 милиона лева ще струват тол таксите на автобусите на градския транспорт на София, които свързват столицата с околностите.

Тол таксите трябва да се плащат от 1 март според Закона за пътищата.

Карлос Контрера, председател на транспортната комисия в СОС, заяви, че това е неприемливо, защото този превоз се финансира от републиканския бюджет и от бюджета на общината.

Така че той смята, че този текст от закона трябва да отпадне. За целта е подготвена промяна, която ще бъде внесена в деловодството на НС.

По думите на Контрера най-голямата партия в НС ГЕРБ остава зад промяната, като целта е тя да бъде обсъдена бързо в парламента.

Освен това общинските съветници от ВМРО искат с постановление на МС да се изключат от платената система пътищата, които свързват София и близките населени места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

аз

преди 4 години

и защо трябва да са освободени от ТОЛ такса ? Нали се движат по тези пътища? Айде освободете тогава и градския в останалата част от страната? Или само за София мислите ,че избирателите са ви под прозорците и ви е страх да не се ядосат?

6

Анонимен

преди 4 години

ааа, тепърва ще го внасят? Значи няма да тръгне от 01.03... Бойко ще ги... От миналата година досега какво свършихте, АПИ къде се почесвахте?

5

Анонимен

преди 4 години

Много умно бе, това може да бъде измислено само от главите на българските "патриоти". Рушиш най-много градската пътна инфраструктура и не плащаш абсолютно нищо, друг ти поема масрафа.

fallback