Снимка: Сдружение на русофилите в България
fallback

Отчупиха носовете на войниците от Паметника-костница на съветската армия в столичния квартал „Лозенец“, алармираха от Сдружение на русофилите в България.

Oще по темата

Кога точно се е случило поругаването на паметника не е ясно, но се вижда, че на прицел са били само носовете на двама от войниците.

Според сдружението е нужно посегателството над паметници да бъде спряно с по-сериозни присъди и ефективни действия от страна на държавата.

Паметниците на Съветската армия в България периодично биват обливани с боя или поругавани по всевъзможен друг начин. Всеки път от Русия се чуват гневни коментари по повод действията у нас, но това не води до спирането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

408

Бай Редник

преди 4 години

До Боцман............."Боцмане"..........Руските бази се наричаха Комендатури. Всеки месец идваше руско изпражнение да ги проверява. Руските стаи си ги отваряха със собствен ключ, с който ние Българите не притежавахме. И не ходи на почивка в Боровец, че там има хранилище за ядрени боеприпаси което обслужваше ракетната бригада в Смоков и не се мотай около Айтос по същата причина. От руснаците получихме Чернобил.

407

Боцман

преди 4 години

Русия е велика държава и никога нее имала бази унас и добре че беше да изкопува краставичките за да има работа за хората. Плащаме цената от освобождението .а американците къф го дирят тука тия робовладелци копие на турското робство

406

Анонимен

преди 4 години

Ами, малко им е. Бял ден не сме видели след тях

fallback