Снимка: БГНЕС
fallback

Проверени са общо 60 автомобили за замърсяване на въздуха. Един е спрян от движение. Съставени са 4 акта за непочистена ходова част. Това отчетоха Столичният инспекторат и Пътната полиция към СДВР при съвместната инспекция днес.

Oще по темата

Целта на проверките е да не се движат автомобили с техническа неизправност, които замърсяват въздуха.

С помощта на газанализатори, които Столична община предостави на Пътната полиция, се проверява очистващата система на автомобилите. От проверените 60 автомобили е установен един, който не отговаря на техническите изисквания и същият е спрян от движение до отстраняване на техническата неизправност, съгласно Закона за движение по пътищата.

Екипите на Столичен инспекторат проверяват за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили и замърсяване на пътното платно. На четири камиони днес са съставени актове за непочистена ходова част, а от началото на годината са наложени 14 акта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Какво проверяват?!?

преди 4 години

Горим *** на Европа, опрели до Голфа на дядо Гошо, замърсявал им въздуха! Да ***!Нещастниците долни нямат правото да проверяват! Попитайте юристи. За това всяка година колата минава на технически преглед.

31

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 26За кражба на катализатор - 6 Месеца?И кой ще ги спре да режат? Ти сериозно ли мислиш, че затвора ги плаши, камо ли 6-те месеца? Като ти отрежат два три пъти катализатора , ми е много интересно дали после пак ще твърдиш, че 500-1500 лева на месец за нови катализатори си е окей.

30

Анонимен

преди 4 години

Трите зведздички са за предмет , който не е остър

fallback