fallback

Общ преглед
"Завърши модернизацията на първите 2 метровлака, които бяха от най-старите, обслужващи софийското метро. В следващите 2 години ще модернизираме още 10 от старите влакове по първа и втора линия", съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова във Facebook прифила си.
Oще по темата


С обновяването ще се удължави експлоатацията им с минимум 15 години, намали разхода за енергия и подобри сигурността. В новите вагони ще има места за детски колички и хора в неравностойно положение.

Всички 20 нови метровлака за третата линия вече са доставени в София. В момента тече процедурата за доставка на още 10, които ще обслужват предстоящите разширения на третата линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До данъкоплатец

преди 4 години

Дришъл, руските вагони, не говоря за старите, са перфектни - здрави, красиви, тихи! Проветряват се отлично. Седалките им са така от памти век, такива са седалките и на метрото в NY.Аз също съм данъкоплатец. Интересува ме с моите пари ли отиде даскалицата-кметица до Германия да види къртицата, която купихме за метрото? Какво и разбира малката главичка от земекопна техника?И още, защо за третата линия купи мотриси с пантограф - съвсем друга система от тази на изградените вече две линии.Корупция!

14

Считам, че

преди 4 години

Не метровлаковете булка, автобусите подмени автобуситеееее!!!!!! Иначе ми се струва, че липсва адекватна оценка на обстановката!

13

Анонимен

преди 4 години

другаре не ги ползвайте бре,тъкмо на нас хората ще ни е по комфортно!

fallback